Eladó ház zalakaros , Zalakaros eladó ház , Zalakaros apartmanház eladó , zalakaros Ingatlan eladó ,
Zalakaros eladó ház
     
Zalakaros
     
Keszthely
     
Kis-balaton
     
Nagykanizsa
     
Hévíz
     
Partnerek

 

MotoGp 

Xbox játékok

Eladó apartmanház ZALAKAROSON

ZALAKAROSI ház eladó

INFORMÁCIÓ ZALAKAROS

 

 

 

 

 

 

 

     
Orvosi Ajánlás

Orvosi ajánlás Zalakaros

A Zalakarosi Gyógy és Termálfürdő 1978 óta az Egészségügyi Minisztérium által hivatalosan elismert gyógyfürdő.

A víz analízisét az Országos Közegészségügyi Intézet már 1963 és 1969-ben is elvégezte, elemzése alapján a sok szerves anyagot és oldott sót tartalmazó gyógyvíz alkálikloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos és kénhidrogénes, melynek fluorid, bórsav és  metakovasav tartalma is jelentős.  

A zalakarosi termálvíz várható gyógyhatását 1969 áprilistól 1970 novemberéig tartó időszakban a nagykanizsai Kórház 199 páciensnél végzett labor és reumatológiai klinikai vizsgálata igazolta.

A gyógyhatás leméréséhez olyan paramétereket választottak, amelyek a termál gyógyvizek mai ismeretünk szerinti hatásain: a mechanikai, a hőmérsékleti, a kémiai hatáson alapulnak.

A mechanikai hatás (a víz felhajtó ereje,  a hidrosztatikai nyomás) - hőmérsékelti hatás (32-38C, a keringést és a perifériás keringést is gyorsítja, a légzési perctérfogatot emeli), - kémiai hatás (a gyógyvíz különböző alkotórészeinél, egy részük a bőrön át fejtik ki hatásukat, másik részük a vérkeringésbe jutva farmatológiai tulajdonságaiknak megfelelően fejtik ki hatásukat.) 

A fürdőkúra lényegéhez tartozik a rendszeres ritmusban megismétlődő küszöb alatti ingereknek a központi idegrendszerben és ennek útján az egész  idegi és hormonális rendszerben kiváltott hatása. 

Más gyógyvizekhez hasonlóan a zalakarosi víz ásványanyagai is változást okoztak a vérben (a vér sejtsüllyedés, a gyulladásos faktorok javultak ill. normalizálódtak), megváltozott a bőr hőmérséklete, az izomerő, izomkörfogat, a vérkeringés, izomfájdalmak, mozgáskorlátozottság javult, és az izületi duzzanatok csökkentek.

Az alkáli hidrogénkarbonátos, nátriumkloridos, kénes vizek mint a gyakorlati tapasztalat mutatja az intenzív hő és ingerhatások összegződésének eredményeként reumás mozgásszervi betegségek , idült gyulladások, chrónikus méhfüggelék gyulladás eseteiben igen eredményesen használhatók. A bőrerek reakciókészsége a fürdőkúra végén élénkebb.

A kén biokémiai szerepét, felszívódását még vitatják de gyakrolati eredmények mutatják, hogy reumás eredetű kötőszöveti és porcbetegségben jó hatású ha nincs heveny gyulladás. A kén fürdőzéskor nemcsak a bőrön át, hanem légzés útján is bejut a szervezetbe, és a véráram által nem érintett szövetekbe, így a porcba is beépül. Kopásos (degeneratív) ízületi betegségek esetén az ízületek kénsavtartalma lecsökken, így a kénes vizekben való fürdés mindenképpen előnyös hatást vált ki az ilyen jellegű betegségben szenvedőknél. A szív és érrendszeri megbetegedések esetében is pozitív hatást fejtenek ki, mivel a kén a szívkoszorúereket kitágítja, így javul a szív vérellátása. Emellett az érfalakba beépült kén gátolja a koleszterin beépülését. A kén bizonyos bőrbetegségek, így a pikkelysömör kezelésére is alkalmas. Ezen kívül a bőr faggyúmirigyeinek megbetegedése következtében kialakult bőrbetegségek, illetve a gyulladásos, idegi megbetegedés következtében létrejött bőrbetegségek kezelésére is alkalmas. 
 
 

A Zalakarosi Gyógyfürdőben végzett terápiás kezelések hatásai és alkalmazásuk: 

Orvosi gyógymasszázs

Célja a vérkeringés javítása és a feszes, kötött, fájdalmas testtájékok fellazítása. A bőr rugalmasságát vérbőség fokozásával állítja helyre, a bőr alsó rétegeibe lerakódott salakanyagokat eltávolítja és az izomzat keringését fokozva annak teljesítőképességét növeli.  

Gyógytorna 

A gyógytorna a komplex fizioterápia szerves részét képezi, mely során arra törekszünk, hogy szakszerű mozgásgyakorlatokkal visszaállítsuk az eredeti teljesítőképességet, illetve a maximumot próbáljuk elérni az utókezelések során. 

Csoportos száraz gyógytornák

Nyak-váll torna Therapi-masters , illetve egyéb eszközök segítségével

Gerinctorna tartásjavítás fizioball alkalmazásával

Csípő-alsóvégtag torna – combizomerősítő gyakorlattal

Osteoporosis torna - csontritkulásos betegek terápiás tornája  

Egyéni gyógytorna

Az orvossal együttműködve, speciális egyénre szabott mozgásterápiát alkalmazunk, amely a megbetegedett szerv vagy testrész funkciójának helyreállítását szolgálja figyelembe véve a beteg pszichés, alkati és életkori sajátosságait. 

Víz alatti gyógytorna

A víz alatti torna szakképzett gyógytornászok irányításával történik. Torna közben a felhajtóerő hatására csökken a vízben mozgó test súlya, így a mozgás nem terheli az izületeket, ezért az izületi fájdalom mellett is kivitelezhető. 

Víz alatti vízsugármasszázs (tangentor)

Víz alatti vízsugármasszázs melyben a masszázs és a termálvíz együttes hatására az izomkötöttség csökken, az izomzat és a kopásos ízületek kötöttsége oldódik. 

Súlyfürdő

A gerincoszlop, csípők és térdek betegségeinek kezelésére szolgál, a beteg nyakánál vagy hónaljánál felfüggesztve olyan mély vízben lóg, hogy lába nem éri el a medence alját, a derekára vagy bokájára súlyokat erősítenek amelyeknek az a célja, hogy a csigolyákat egymástól széthúzza, nagyizületeket lazítja. Alkalmazása javasolt a nyak, hát, deréktáji fájdalmak, ülőidegzsába, csípőizületi beszűkülés, térdizületi kopás esetén. 

Hydrogalvan

Hidroterápia és galvánáram kombinációjával történik a kezelés, a végtagokra javasoljuk. Nevezik négyrekeszes galván - kezelésnek is. Perifériás keringési zavaroknál, korábbi idegfájdalmak és gyulladások maradványtüneteinél, kéz és lábfej kopásos elváltozásainak panaszainál lehet eredményesen alkalmazni. 
 
 
 
 

Elektromos kádfürdő

Kombinálja az elektromos áram és a hidroterápia előnyös hatásait. A kezelést különböző hőfokú vízben végezzük, leggyakrabban fájdalomcsillapításra használjuk, elsősorban olyan betegségek esetén, amelyek egyszerre több izületet, testtájékot is érintenek. Nyakból, derékból végtagokba sugárzó fájdalmaknál, ideggyulladásoknál. 
 

Szénsavas fürdő 

A szabad szénsavgáz apró buborékok alakjában borítja el a fürdőző test felületét és bőrizgató hatásánál fogva megvörösíti a bőrt, kitágítja a hajszáledényeket, ezáltal megkönnyíti ott a vérkeringést és a szív koszorúereinek keringését is. Vegetatív nyugtató hatású, enyhe szívpanaszoknál, infarktus utáni állapotban, kimerültségnél, stressz okozta panaszoknál nyugtató hatású. Indikált minden olyan esetben amikor valamely szerv vérellátásának javítására van szükség. Cukorbetegség, időskori vagy hormonális okból kialakult mészhiány, a vegetatív idegrendszer működésének javítása, kondicionálás. A csontritkulás megelőzésének, kezelésének is kiváló kiegészítője. 

Szénsavgáz fürdő

Szénsavgázt víz nélkül használunk gázfürdő formájában, perifériási keringési zavarok érszűkület eseteiben a bőr ereit erősen tágítják. Diabetes, nikotin, időskori artériás érelmeszesedés okozta érszűkületnél is kedvező hatású.

A csontritkulás megelőzésének, kezelésének is kiváló kiegészítője.

Elekroterápiás kezelések

(Ultrahang kezelés, magnetoterápia, szelektív ingeráram, stabil galván, diadynamic,interferencia, iontophoresisek,  TENS) 

Ultrahang kezelés

Mechanikus rezgés által létrehozott mikromasszázs, mely termikus és kémiai hatást is kivált.

Jó gyulladáscsökkentő, izomlazító, fájdalomcsillapító, értágító és hámosító hatású.

Segítségével gyógyszeres hatóanyagokat is bejuttathatunk mélyebb rétegekbe (krémek, gélek, oldatok).

Hatékony : nyak-váll izomzat kötöttségnél, ízületi kopásos betegségeknél, gerinc kisízületi fájdalmaknál.

A hagyományos ultrahang kezelés szinte minden mozgásszervi megbetegedés gyógyítására alkalmas.

Magnetoterápia  

A mágneses tér a sejteken belüli ionforgalmat befolyásolja, javul a sejtek oxigénellátottsága, a kapillárisok kitágulnak. Az ionvándorlás felgyorsulása miatt a salakanyagok gyorsabban kiválasztódnak a gyulladásos folyamat és a vele járó fájdalom csökken.

Hatékonysági területek: végtagok merevsége, enyhe és közepesfokú izomgyengeség, inkontinencia, fájdalomszindroma, lumbago, ischialgiák, migraine, agyvérzés utáni állapot, bordaközi idegzsába, amputációt követő fantomfájdalmak. sportsérülések rehabilitációjára is jótékony hatású

Alkalmazása nem javasolt: beépített szívritmusszabályzó, lázas állapot, terhesség, pajzsmirigytúltengés, gyomor és bélvérzés, fiatalkori cukorbetegség esetén.

Szelektív ingeráram kezelés

bénult izomszövet kezelésére szolgál. Trauma okozta izomgyengeségnél illetve krónikus izületi kopásoknál fellépő izomsorvadásnál alkalmazzuk. 

Stabil galván

Leszálló és felszálló áramformában is alkalmazható. Ideggyulladásoknál, alsó -és felsővégtagba sugárzó neuralgiás fájdalmaknál jó hatású.

Diadynamic, interferencia kezelések

Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású kezelés, amely során különböző áramformákkal, jól szabályozható időtartamú és erősségű áramimpulzusokkal kezelünk. Krónikus fájdalom-syndromák, izomkötöttségek, bizonyos idegfájdalmak esetén kíváló. Élettani hatása elsősorban fájdalomcsillapítás és enyhe vérbőségfokozás.

Mélyebb hatású a középfrekvenciás interferenciaáram.

Fájdalomcsillapítás és izomtorna mellett izületi duzzanatok kezelésére, lokális vizenyők felszívódására használjuk.

Iontophoresis

Különböző gyógyszerek, gyógyhatású anyagok (Diclac, Lidocain, Hidrocortyzon, Flector, Dionin) bejuttatása a bőrön keresztül a károsodott, beteg testrészekre galvánáram segítségével. Izomfájdalmak, túlerőltetés, izületi gyulladások enyhítésére szolgál, gyorsítja a vérömlenyek felszívódását, puhítja a hegesedéseket.

TENS

Izom és idegstimulátor, melynek alkalmazása krónikus izületi fájdalom, izomfájdalom, csontritkulás, isiász, idegfájdalom csilapítása, izomerősítés, izomlazítás, regeneráció meggyorsítása területén javasolt. 

Parafangokezelés

Jó hőtároló képesség hatására kitágulnak az erek, gyorsul az anyagcsere, ennek következtében a gyulladások csökkennek. Szintén a meleg hatására az izmok és az inak fellazulnak a görcsök feloldódnak. Fájdalomcsillapító, izomerősítő, kontraktúraoldó hatásánál fogva krónikus reumatológiai, ortopédiai, neurológiai betegségek funkciójavítását szolgálja. 

Kénpakolás

A kén az izületi alkotórészek egyik fontos tagja, így bevitelével a korábbi reumatikus elváltozások gyógyíthatók. A pakolás után 1-1,5 óráig kerülni kell a vizes fürdőzést. 

Ritex pakolás

A bőr egyes területeire gyógyszereket juttatunk oldat vagy kenőcs formájában azzal a céllal, hogy onnan felszívódva helyi vérbőséget idézzenek elő. Összetételénél fogva alkalmazzunk fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, izomlazítás céljából. 

Sókamra 

Speciális mikroklíma, ahol a krónikus légzőszervi betegségek jól gyógyíthatók 

Szauna 

Fellobbanásra nem hajlamos krónikus gyulladások, kopásos ízületi elváltozások és felsőlégúti nyálkahártyák hurutjai jól reagálnak.  

Talpmasszázs

A talpmasszázs kiválóan alkalmas mozgásszervi és különböző belszervi betegségek kezelésére, szabályozza a hormontermelő mirigyek működését, rendkívül gazdag érzőideg-ellátása révén a központi idegrendszerre, a vérkeringésre is hatást gyakorol, fájdalomcsillapító hatású, lazító, testi - lelki feszültséget is oldja 

Összefoglalva, a zalakarosi gyógyvíz gyógyhatása a következő mozgásszervi betegségekre alkalmas: 

 1. Ízületi betegségek

- Kopásos (degeneratív) ízületi betegségek (arthrosis) 
- Porcelváltozások 
-
Ízületi gyulladás (arthritis chrónikus stádiumban) 
-
Reumás betegségek

Ínbetegségek, lágyrész reumatizmus

- Teniszkönyök 
- Ízületi gyulladások után visszamaradt merevedés 
- Ízületi fájdalmak 
- Kötőszöveti betegségek

Gerincbetegségek

- Gerinc deformációi 
-
Gerinc kopásos (elfajulásos, degeneratív) betegségei 
-
Porckorongsérv 
-
Bechterew-kór

Izombetegségek 
- Izomfájdalom (myalgia) 
- Izomgyulladás 
- Izomsorvadás

Csontrendszeri betegségek 
-
Csontritkulás (osteoporosis) 
- Meszesedések

Műtét, sérülés utáni állapotok 
- Balesetek után kialakult mozgásszervi elváltozások 
- Ízületi és csontműtétek utáni utókezelés 
- Csonttörések utókezelése

  2.  Nőgyógyászati és urológiai betegségek

-  Nőgyógyászati gyulladások chrónikus (idült) stádiumban

-  Klimax 

        3.  Idegrendszeri betegségek

- Bénulások utókezelése 
-
Heine-Medin betegség (gyermekbénulás) utókezelése

- Idegi eredetű mozgásszervi betegségek 
-
Idegzsábák 
-
Isiász (ischias) 
-
Lumbago (derékfájás)

- Idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció

- Ideggyulladások

- Idegfájdalmak

- Pszichoszomatikus kórképek

- Vegetatív idegrendszeri elváltozások  

     4. Légzőszervi betegségek

- Légcső betegségei

- Felsőlégúti hurutok

     5. Emésztőszervi és anyagcsere betegségek

Anyagcsere zavarok 
-
Köszvény

- Diabetes (cukorbetegség) 

     6. Szív- és érrendszeri betegségek

- Érszűkület

- Keringési zavarok  

     7. Bőrbetegségek

- Pikkelysömör

- Idült, topid ekcéma

- Idült bőrbetegségek

- Bőrgyulladások  

     8. Egyéb betegségek

- Az immunrendszer gyengesége  
 

A zalakarosi gyógyvizes fürdő kontraindikációi ( ellenjavallatai): 

 • Lázas állapot,
 • Fertőző betegség, AIDS
 • Nyílt, nedvedző sebek,
 • Akut és szubakut gyulladásos folyamatok,
 • Dekompenzált szívbajok ( keringési elégtelenség),
 • Extrém magas hypertonia ( extrém magas vérnyomás),
 • Malignus tumorok ( rákos megbetegedés),
 • Thyreotoxicosisok ( pajzsmirigy akut gyulladása),
 • Kfejezett tüdő emphysema ( kifejezett tüdőtágulat),
 • Thromboembóliás betegségek ( extrém vénatágulatból részleges tüdőelzáródás),
 • Meno és metrorrhagiák ( menstruációs vérzészavarok).
 • Graviditas ( terhesség)
 • Akut esetek ( agyvérzés, agyrázkódás, infarktus )
 • Mélyvénás trombózis, orbánc, lábszárfekély
 • Sugár és kemoterápiás kezelés után, daganatos betegségek esetén
 
 

Valamennyi felsorolt kezelést megfelelő szakvizsgával rendelkező kezelő személyzet végezhet a 17/1997.(IV.30.) NM rendeletben foglalt előírások betartásával. 

A leghatékonyabb gyógyulás érdekében reumatológus szakorvosi vizsgálathoz kötöttek az alábbi kezelések: 

- Elektroterápiás kezelések, pakolások (parafango, ritex), súlyfürdő, egyéni, csoportos gyógytornák 

Zalakaros, 2007. augusztus 21.   Készítette:

                                                      Dr. Vass Zsuzsanna

                                                                                               Reuma-fiziotherápiás szakorvos

     
Naptár
2020. Október
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
     

Eladó ház Zalakaros központjában.
Közel a fürdőhöz,csendes utcában.

Látogatóink
Indulás: 2005-07-10
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Tartalom

Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM