Eladó ház zalakaros , Zalakaros eladó ház , Zalakaros apartmanház eladó , zalakaros Ingatlan eladó ,
Zalakaros eladó ház
     
Zalakaros
     
Keszthely
     
Kis-balaton
     
Nagykanizsa
     
Hévíz
     
Partnerek

 

MotoGp 

Xbox játékok

Eladó apartmanház ZALAKAROSON

ZALAKAROSI ház eladó

INFORMÁCIÓ ZALAKAROS

 

 

 

 

 

 

 

     
Fürdő és Terápia

 

Fürdőzés és terápia

 

 

Egy pap, aki az egészségmegőrzésnek szentelte az életét
 
   
 
A történelem folyamán az ember számos módszert fejlesztett ki, amelyeknek lényege nem a betegségek legyőzése, hanem megelőzése volt. A múlt században élt német pap, Sebastian Kneipp neve sokaknak ismerős lehet. Számos fürdő és gyógyszálló alkalmazza ma is a róla elnevezett kezeléseket. Ám kevesen tudják, hogy nem csak fürdőkúrákkal gyógyított. Kneipp úgy vélte, az ember testét és lelkét egységében lehet csak gyógyítani. Neve mégis elsősorban vízkúrái miatt maradt fenn. A Kneipp- módszer alapja a közel 300 receptből, gyógymódból álló vízkúra, amely a hideg és a meleg víz váltakozása által előidézett ingerek elvén alapul.
 

Ilyen volt a Fürdők éjszakája

 
 
 
Igen nagy volt az érdeklődés - és a tömeg. Ha pedig mindenki csak egy kicsivel kevésbé élvezte az estét, mint mi, jövőre akkor is még többen lesznek. Ezért reméljük, több helyszínen, változatosabb programokkal és korábbi nyitással várnak majd minket a második Fürdők éjszakáján.
 

Vincenz Priessnitz - a hidegvizes borogatás, a priznic atyja

 
 
 
Egy földműves, Vincenz Priessnitz és egy katolikus pap, Sebastian Kneipp érdeme, hogy a római kor után a modern világ számára újra felfedezték a vízkúra gyógyító hatását, és kidolgozták az alkalmazásmódokat. Kneipp neve ismertebb, talán mert a szűkszavú Priessnitz nem foglalta írásba a tapasztalatait és a tanait - ezeket csak a betegei, kortársai örökítették tovább. Ismerkedjünk most meg Priessnitz-cel, akinek nevéről rögtön a hidegvizes borogatás jut eszünkbe - ugye?
 

Termálvíz - ásványvíz - gyógyvíz

 
 
 
Termálvíz, ásványvíz vagy gyógyvíz? Ezeknek a fogalmaknak a pontos tartalmával sokan nincsenek tisztában. A fogalomtár segítségével megismerheti, mit takarnak ezek a kifejezések, és arra is választ kaphat, milyen vízzel rendelkeznek azok a fürdők, amelyek leginkább megfelelnek Önnek.
 

Hasznos tudnivalók fürdők látogatói számára

 
 
 
Milyen pozitív hatásokat váltanak ki a fürdők, ezeket milyen mechanizmusokon keresztül érik el? Milyen szabályokat kell betartaniuk és milyen tanácsokat megfogadniuk a termálfürdők vendégeinek? Mire kell ügyelni, ha gyógyfürdő-kúrát veszünk igénybe? Megtudhatja összeállításunkból.
 

Miért szereti az ember a fürdőzést?

 
 
 
A legközelebbi rokonainkkal, a csimpánzokkal és a gorillákkal ellentétben az ember imádja a fürdőzést. A biológusok a fajok egyes tulajdonságaira azok történetében keresik a magyarázatot, azonban a szavannai életmód nem ad választ a fentiek mellett olyan kérdésekre sem, hogy miért izzadunk vagy miért sírunk, holott ezek vízveszteséggel járnak, ami a szavannán rendkívül előnytelen.
 

A török fürdők

 
 
 
A török fürdő (Hamam) a római-bizánci és a török hagyományok egymásra hatásából született. Az első 1326-ban épült. Bár a törökidőkben Magyarország inkább pusztult mint épült, az 1500-as években megépült fürdők a kevés kivétel közé tartoznak. A kikapcsolódás és relaxáció mellett a társadalmi élet fontos helyszínei voltak a törökök számára. A fürdőkbe nők és férfiak egyaránt beléphettek, de vagy külön időpontban, vagy egymástól elkülönült helyiségekben. Néhány budapesti fürdőnk még őrzi ezt a hagyományt. Például a Gellért, a Király vagy a Rudas.
 

Gyógyítás egyenáram és gyógyvíz segítségével?

 
 
 
A gyógyfürdők gyógyászati részlegein sokféle kezelés közül választhatunk. Vannak olyanok, amelyek az elektromosságban rejlő lehetőségeket aknázzák ki, ez az elektroterápia. Egy részüket furcsa, idegen hangzású nevekkel illetik, mint pl. iontoforézis, szelektív ingeráram. Szeretnénk közelebb hozni olvasóinkhoz ezeket a terápiákat, hiszen: mivel "nem kell beszedni" - természetes gyógymódokról van szó. Emellett teljesen fájdalommentesek. Ízületi panaszokra, reumatikus fájdalmak esetén hatátosak. Nem kell megijedni tőlük! Gyógyítanak.
 

Egy wellness hotel, ahol mindig vasárnap van

 
 
 
Szombat reggel a hotel ajándékboltjában Vasárnapi Híreket keres egy szállóvendég. Dehát ma még csak szombat van - érkezik a válasz, és még mi is meglepődünk. Ugyanis nekünk is igazi vasárnap-hangulatunk van, mióta megérkeztünk a Carbonába... Szinte időzavarba kerül az ember: az az érzése, mintha itt örök vasárnap lenne. Kalauzunk Hámori Ildikó művésznő, aki bemutatja nekünk második otthonát
 

Babaúszás

 
 
 
A babaúszás szakemberek felügyelete és részvétele mellett végzett, általában többszintű rendszerben működő, játékos gyakorlatokkal színezett foglalkozás. A foglalkozások tudatosan erősítik az anya-gyermek kapcsolatot és segítik a gyermek fejlődését, különösen a személyiség, a szocializáció és a mozgás terén.
 

A magyarországi fürdők első virágkora

 
 
 
A magyarországi fürdőélet a 18-19. század fordulóján kezdett megélénkülni. A fürdők művészek, politikusok fontos találkozóhelyei lettek. Majd a Monarchia időszakában élte az ország fürdőkultúrája az első virágkorát. A fürdőzés és vele együtt számos ma is méltán híres fürdőhely ebben a korszakban vált divatossá.

Fürödjük ki a stresszt!
Mindenki tudja, hogy a fürdők és a wellness hotelek szolgáltatásai: a különféle masszázsok, gyógy-, és wellness kezelések sok betegségre jelentenek gyógyírt, még többet pedig megelőznek. Kevesebbekben tudatosul ugyanakkor, hogy a termálvíz, a szauna és a gőzfürdő talán még ennél is hatékonyabbak a stresszoldásban!

Csodálatos természeti kincsünk: a Hévízi tó
Egész Európában, sőt a világon is kuriózumnak számít az a geológiai kuriózum, ami Hévízen található. A Hévízi gyógytó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava, mely testet és lelket egyaránt felüdít. Mindenki ismeri, vagy mégsem? Talán sosem ismrejük meg igazán, oly sok titkot rejt gyógyereje.

Úszásnemek: a gyors
Az úszásról szóló cikksorozatunkban most az úszásnemeket vesszük sorra. Ugyan mit gondolunk legtöbben a gyorsúszásról? Körülbelül azt, hogy nem is látszik mikor vesznek levegőt közben, és ez az az úszásnem, amiben a leggyorsabban lehet haladni a vízben. Aki már próbálkozott is vele, azt is tudja, hogy igen sok erőt kivesz az úszóból. Vagyis végsősoron elég nehéz megtanulni, ezért sokan inkább mellben tempóznak tovább.

Miért egészséges az úszás?
Az úszás nem csupán egy sport-, de szabadidős tevékenység is, továbbá az egészség megőrzése céljából is sokan úsznak. Mivel szinte az összes izomcsoportot egyszerre mozgatja meg, az egyik leghatékonyabb mozgásformának tarthatjuk! Emellett kicsi a sérülés és a túlterhelés veszélye is, tehát bátran elkezdhetik azok is, akik amúgy nincsenek edzésben.

Endorfin – az úszó (strandnovella)

Állok a teljesen üres, tükörsima úszómedence partján, rajtam egy szál úszónadrág, kezemben az úszószemüveg. Beledugom a lábam a vízbe. Ez rohadt hideg... Nem is tudom mit vártam, hiszen annak ellenére, hogy süt a nap, a levegő nem lehet sokkal több 20 foknál. Elvégre még csak május eleje van.

A víz gyógyító ereje
A gyógyvizek hatása a szervezetre rendkívül összetett. A felhajtó erő csökkenti a gerincre és az ízületekre nehezedő gravitációs nyomást, a víz áramlása gyengéden masszírozza a bőrt, az ásványi anyagok pedig a bőrön keresztül a szervezetbe kerülve fejtik ki pozitív hatásukat.

Fájdalomcsillapítás elektroterápiával
A fájdalomcsillapításnak több természetes módszere létezik. Az elektromosságot erre a célra már az ókorban is használták. Elektromos kisüléseket kibocsátó halakat tettek azokba a kádakba, medencékbe, ahol a páciens tartózkodott. Napjainkban erre a célra modern készülékek szolgálnak, amelyeket többek között a gyógyfürdők fizioterápiás részlegeiben vehetünk igénybe.

Az úszás kultúrtörténete
Melyik nép fiai voltak az ókor legjobb úszói? Vajon miért lehetett oly fontos az ókori görögöknek az úszás, hogy nem is olimpiájuk versenyszámaként, de alapműveltségként tekintettek rá? Miért hanyatlott az úszás- és fürdőkultúra a középkorban? Mi volt a "magyar stílus", mellyel taroltunk az első újkori olimpiákon? Hogyan, milyen kerülőutakon és mikor alakultak ki a mai úszásnemek? Az érdekes kérdésekre cikkünkből megtudhatja a válaszokat!

Kismama az uszodában
Éljen egészségesen, lehetőségeihez képest mozogjon sokat, érezze jól magát! – ilyen és ehhez hasonló biztatásokat kap a kismama, várandóssága első pillanatától.

Napfürdő előtt
A napozás ma már sokkal veszélyesebb, mint néhány évvel ezelőtt volt. A Földünk fényszűrője az ózonlyuk növekedésével folyamatosan veszít erejéből, így ártalmas sugárzásoknak vagyunk kitérve. A napfény pozitív hatásai azonban nélkülözhetetlenek a szervezet számára.
 

 

     
Naptár
2020. Október
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
     

Eladó ház Zalakaros központjában.
Közel a fürdőhöz,csendes utcában.

Látogatóink
Indulás: 2005-07-10
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Tartalom

Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM