Eladó ház zalakaros , Zalakaros eladó ház , Zalakaros apartmanház eladó , zalakaros Ingatlan eladó ,
Zalakaros eladó ház
     
Zalakaros
     
Keszthely
     
Kis-balaton
     
Nagykanizsa
     
Hévíz
     
Partnerek

 

MotoGp 

Xbox játékok

Eladó apartmanház ZALAKAROSON

ZALAKAROSI ház eladó

INFORMÁCIÓ ZALAKAROS

 

 

 

 

 

 

 

     

Keszthely, a Balaton fővárosa

 

Keszthely egyetemi város és a Balaton nyugati partjának egyik legszebb polgári települése.

A városban sétálóutca, négy balatoni strand, színház, konferenciaközpont és múzeumok sokasága fogadja az érdeklődőket. Ha ide látogat, feltétlenül nézze meg a keszthelyi Balaton-partot, ahol a közelmúltban felújított mólót és sétányt bejárva fedezheti fel a tó partját. Keszthelynek körülbelül 21.000 fő állandó lakosa van, a nyári szezonban pedig rengeteg turista látogatja meg ezt a látványosságokban igencsak gazdag várost belföldről és külföldről egyaránt.

A külföldről érkező turisták túlnyomó része német, illetve orosz nemzetiségű, akik a városbeli hotelekben és a Balaton partján lévő kempingek egyikében szállnak meg itt tartózkodásuk ideje alatt. A part közvetlen közelében és a külvárosban rengeteg vendégház is található, ahol a kedvezményesebb árú szállást keresők találhatják meg az ideális szálláshelyet.

Keszthely városát a Festetics család alapította a XVIII. század első felében. A város életét nagyban befolyásolta Festetics Kristóf tevékenysége, ebben az időszakban rengeteg építkezés folyt és a kulturális élet is virágzott. Keszthely európai szinten is egy nagyon élhető város, utcáin sétálva egyaránt láthatunk ódon és modern épületeket, üzleteket, úton-útfélen éttermeket és cukrászdákat, ahol egy forró kávé és egy finom sütemény mellett kipihenhetjük a fáradalmakat.

A városba érkező turisták egész évben kiváló lehetőségeket találhatnak a kikapcsolódásra. Tavasztól késő őszig a környékbeli hegyekben kirándulhatnak, nyáron élvezhetik a magyar tenger által nyújtott strandolási lehetőségeket, télen pedig a városban található múzeumok, fitnesstermek és színház gondoskodnak arról, hogy ebben az időszakban se unatkozzanak az ide látogatók.

A város pezsgő kulturális élettel rendelkezik, folyamatos programok elégítik ki az itt élők kulturális igényeit: koncertek, kiállítások, színházi előadások, szabadtéri programok sokasága kerül megrendezésre minden évben.       

KESZTHELYI SÉTA

 

Keszthelynek a középkorban két központja volt, a mai Fő tér és a kastély környéke, a látnivalók többsége ma is e két helyen és az őket összekötő sétálóutcában láthatók. A városnézést kezdjük a Fő téren. Itt található a Városháza , benne a Polgármesteri Hivatal, amelynek alapjai 18. századiak, mai formájában copf stílusú. A tér meghatározó épülete a ferences rendi kolostor és temploma, amely a törökkorban végvárként szolgált, szentélyében láthatók hazánk legnagyobb felületű gótikus falfestményei. A tornyot az 1880-as években építették hozzá, de a rózsaablak eredeti.A templom előtt a millennium évében állították fel az alapító Lackfi István nádor lovas szobrát.  

 
                                                                                                                     
A tér keleti végén áll az 1770-ben emelt Szentháromság szobor. A Fő térről nyílik a Kossuth utca északi szakasza, amely ma sétálóutca, számos vendéglátóhellyel és üzlettelA gyalogos övezet épületeinek többsége még a múlt század második felében épült. A Kossuth u. 28. homlokzatán a városcímer jelzi, hogy ez volt a régi városháza. Ma a Goldmark K. Művelődési Központnak és a TOURINFORM Irodának ad otthont. A 22. szám a Pethő vagy Goldmark ház, középkori alapokra épült a 18. században. Itt született 1830-ban a híres zeneszerző. Az árkádos barokk épület udvarán látható a többször átépített, eklektikus stílusú zsinagóga.A sétáló utca folytatása a Kastély utca, amely a Festetics kastély főbejáratához vezet. Valaha itt éltek az uradalom alkalmazottai. Az utca képét ezek a paraszt barokk épületek határozzák meg. Ebbe a miliőbe jól illeszkedik az 5. szám udvarán kialakított Párizsi udvar.


A Festetics kastélyt 1745-ben kezdték építeni, mai formáját 1884 és 1887 között nyerte el. A 101 helyiséges épület ma múzeum és konferencia központ. Legértékesebb helyisége az 1799-1801 között épült könyvtárterem, amelynek bútorzata eredeti, könyvállománya 86.000 kötet.

           
16 terem mutatja be a 18-19. századi főúri életmódot, de itt tekinthetők meg a Magyar nemzeti Múzeum legszebb díszfegyverei és a híres Windischgraetz trófea-gyűjtemény is. A tükörterem az idegenforgalmi szezonban naponta ad otthont koncerteknek.A kastély bejárata előtt látható a család leghíresebb tagjának Festetics Györgynek (1755-1819) a szobra. Az eredetileg 42 hektáros park természetvédelmi terület, francia kertből és számos faritkaságot tartalmazó angolparkból áll.
   
              
A sétálóutcán és környékén kívül is számos látnivaló van a városban. A Georgikon u. 20. szám alatt található a Festetics György által 1797-ben alapított Georgikon, Európa első felsőfokú mezőgazdasági tanintézetének eredeti épülete, amely ma szálloda. A hozzá tartozó tanintézeti major ad otthont a Georgikon Majormúzeumnak, amelyben a magyar agrár felsőoktatás történetén kívül gabonatermesztési, szőlészeti-borászati és kocsi kiállítás látható bognár- és kovácsműhellyel. Impozáns látvány a működőképes gőzeke.

                                                   
A Fő tér északkeleti végéről induló Bem utcáról nyílik a piac felső bejárata, amelyet különösen szerdán és szombaton, a heti piac napjain érdemes meglátogatni. A piac alsó bejáratánál, a Rákóczi utca is bevásárlóközponttá vált az utóbbi években. Ugyancsak a Bem és Rákóczi utcákat köti össze a város egyik legszebb modern épülete, a Fórum üzletház
A Kossuth utca déli részén áll a Balatoni Múzeum arányos neobarokk épülete, amelyben az emeleti állandó kiállításban a Balaton kialakulásával, növény- és állatvilágával, környékének történeti emlékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. A földszinten van a római- és a középkori kőtár valamint a híres festő, Halápy János emlékszobája. A Fő térről indul a Balaton partra vezető Erzsébet királyné útja, amelynek villái a 20. század elején épültek. Vele határos a város legnagyobb zöldfelülete a Helikon park. Itt található az 1817-1819 között megrendezett Helikon Ünnepségek emlékére emelt Helikon emlékmű, amely a város egyik jelképévé vált.

                                                                                                       
              
A Balaton parton egyedülálló módon megmaradt a 19. század végén épített Hullám és Balaton Szálló.
A Városi strandon a Szigetfürdő máig őrzi a régi építmény körvonalait. A mélyen a vízbe nyúló móló nemcsak a menetrend szerint közlekedő hajók fogadását biztosítja, de kedvelt horgászóhely is.A Balaton part hagyományos rendezvénye a július végi borutca, a Balaton környéki borok kulturális műsorokkal fűszerezett bemutatója.
                                                
Az 1971-ben épült Helikon szálló a város legnagyobb szállodája. A város déli részén található a Helikon strand, keleti részén pedig a Libás strand.

 


                                                                                           


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naptár
2020. Október
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
     

Eladó ház Zalakaros központjában.
Közel a fürdőhöz,csendes utcában.

Látogatóink
Indulás: 2005-07-10
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Tartalom

Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM